Shiitake 25g gedroogd
OverzichtAlgemeine berijdingswijze
Week de shiitake in niet te veel warm water tot ze zacht zijn (10-20 minuten)en bak ze dan kort in weinig hete olie of boter, bij te lang bakken drogen ze in en worden taai. Dit is te verhelpen door toevoeging van een scheutje water. 25g gedroogde shiitake is wie 200g verse (naar het wellen)
Gebakken shiitake kunt U koud in salades serveren of warm in bijvoorbeeld pastagerechten.
De gedroode shiitake zijn ook direct te gebruiken in soepen en sauzen mits ze voldoende tijd krijgen om vocht op te nemen
Voedingswaarde per 100 g (gedroogd)
Energie 1238 kJ (296 kcal) Vitamine C 3,5 mg
Koolhydraten 75,37 g Vitamine D 3,9 μg
Voedingsvezel 11,5 g Calcium 11 mg Vet 0,99 g Ijzer 1,72 mg
Eiwit 9,58 g Magnesium 132 mg Vitamine B1 0,3 mg Mangaan 1,176 mg
Vitamine B2 1,27 mg Fosfor 294 mg Vitamine B3 14,1 mg Kalium 1534 mg Vitamine B5 21,879 mg Natrium 13 mg Vitamine B6 0,965 mg Zink 7,66 mg Vitamine B9 163 μg